24.-25.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

24. – 25. teden nosečnosti

24. – 25. teden nosečnosti

Na začetku 24. tedna nosečnosti sem imela test OGTT za sladkorno bolezen. Meni osebno eden najbolj napornih testov, saj mi je mučenje že sedenje na enem mestu skoraj tri ure. Obenem mi je bilo mučno tudi zato, ker skoraj ne pijem nobenih sladkih pijač le nesladkane čaje, vodo ali sok z veliko vode zato mi je bil ogromen napor spiti tako sladko raztopino.

Test sem vseeno uspešno opravila in na srečo nimam sladkorne bolezni, saj sem imela odlične rezultate. Na test sem morala priti že 6.45., ko so mi prvič vzeli kri. Nato sem morala počakati pol ure na rezultate, in ker so bili rezultati znotraj mej, sem morala spiti ogabno sladko raztopino.

Vse ostale nosečnice so jo spile zelo hitro sama sem si zaradi pretekle slabe izkušnje vzela malce več časa in sem jo spila počasi. Nato sem morala naprej čez eno uro in nato še čez dve uri dati kri. Ob koncu testa sem morala za rezultate še poklicati v ginekološko ambulanto.

Med čakanjem sem se počutila dobro in tudi nisem imela nobenih težav zato sem med tem časom izpolnjevala še svoj Nosečniški dnevnik.24.-25.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina

Po koncu testa sem se odpeljala še po nakupih in po Glorio in v tem času se je moje počutje popolnoma spremenilo.

V trenutku mi je postalo nenormalno vroče in me je oblilo, obenem me je v istem trenutku začelo zebsti in kar naenkrat se mi je zameglilo pred očmi. Zato sem se le usedla v avto in počakala, da je vse skupaj minilo medtem, sem pojedla še nekaj hrane in spila vodo.

Šele, ko sem se čez nekaj časa počutila bolje, sem se počasi odpravila domov.

Nekaj dni prej sem imela tudi pregled pri ginekologu, vendar je bil ta zelo hitro končan. Ker je bil drugi ginekolog, ki je nadomeščal mojega ginekologa, je le pregledal izvide in mi povedal, da moram več piti ter da moram dvigniti raven železa.

Sledil je ekspresno hiter ultrazvočni pregled, saj ju je le na hitro pregledal, če jima bije srce in mi rekel, da je vse v redu ter naj se naročim na pregled čez tri tedne. Povedal mi je le še, da se je eden od njiju že obrnil na glavo.

Obenem zato zdaj tudi malce lažje spet ležim na hrbtu in lažje diham, saj imam občutek kot, da se je sprostil pritisk, ki sem ga čutila v pljučih zaradi njune lege zadnje tedne.

Z začetkom 24. tedna sem začela tudi s pripravami na prihod dvojčkov – začela sem s pranjem in likanjem gore perila. Kljub vsemu si še vedno želim, da v trebuščku ostaneta čim dlje vsaj do 38. tedna nosečnosti, ampak vseeno želim imeti vse pripravljeno že zdaj oziroma vsaj do 30. tedna nosečnosti, če me kaj preseneti.

Po svojem seznamu za dojenčka, ki ga najdete tukaj in ki ga bom v kratkem tudi malce prenovila pregledujem tudi, kaj vse moram še kupiti pred njunim prihodom. Za zdaj mi manjka le še nekaj malenkosti ter še ena posteljica in voziček.

Počasi si pripravljam tudi torbo za porodnišnico in previjalno torbo – kaj vse se bo znašlo v njej si lahko preberete tukaj.

V celotni nosečnosti me tudi zelo srbi trebuh, saj zelo hitro raste in zato ga redno dnevno mažem z negovalnim oljem, ki zelo olajša srbečico ter preprečuje nastanek novih strij.

24.-25.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina

Kako si se počutila med 24. in 25. tednom nosečnosti? Si imela kakšne težave? Ali tudi ti sovražiš OGTT test?

Preveri tudi, kako so potekali tedni nosečnosti od 21. do 23. tedna.

Mogoče ti bo všeč tudi ...