Nosečnost | Porod Otroci | starši

21. – 23. teden nosečnosti

21. – 23. teden nosečnosti

V zadnjih tednih bi lahko rekla, da sem največkrat slabe volje, ko mi nekaj pade po tleh, saj potem to komaj poberem. Še dobro, da sta mi v teh primerih večkrat v pomoč Rajko in Gloria, da mi pomagata, ko sta doma, saj me trebuh že precej ovira pri tem.

Ker mi vedno nekaj pade na tla, če še tako pazim, sem se odločila, da si po Rajkovem predlogu kupim palico za pobiranje stvari, ki je odlična in mi je v veliko pomoč. Že kot obešam perilo ali ko ga zlagam v pralni stroj mi vedno padejo po tleh skoraj vse nogavice ali manjša oblačila tako, da imam ogromno dela le s pobiranjem majhnih stvari.

V 21. tednu sva se odločila, da urediva še sobico za Glorio, saj bosta dvojčka spala z nama v spalnici v svojih posteljah. Zato želiva, da se Gloria med tem časom privadi na svojo novo posteljo ter svojo sobo.

Že zdaj je tako zelo navdušena nad svojo sobo in posteljo, da komaj zaspi. Tako, da njenega navdušenja sploh ne morem opisati in vam bom zato več o njeni novi sobici zaupala v naslednji objavi.

Na začetku 21. tedna sem imela tudi drugo morfologijo, prvo morfologijo sem namreč imela že ob koncu 19. tedna, več o tem si lahko preberete tukaj. Trebušček mi raste že ekspresno hitro tako, da večkrat že dobim vprašanje, če bom že rodila in vsakemu povem, da bom rajši počakala vsaj do sredine oktobra. 🙂

V 22. tednu smo se odpravili na naš še zadnji oddih kot tričlanska družina, saj bosta naslednjič z nami že dvojčka. Več o našem oddihu si lahko preberete tukaj. Od zdaj naprej se bom rajši zadrževala le še doma, saj me vsaka pot neizmerno izčrpa, čeprav grem le na pregled.

Z Rajkom sva se odločila, da bo Gloria zdaj imela tudi en mesec počitnic in bo zato doma oziroma še v varstvu pri starih starših. Upam le, da ta mesec zame ne bo preveč naporen predvsem iz logističnega vidika in razmišljanja, kaj bomo počele skupaj oziroma kdaj jo moram peljati v varstvo.

Za naslednje tedne sem se odločila, da bom tudi poskusila pripraviti vsa oblačila za dvojčka vsaj za prve tri mesece. Tako, da me čaka veliko pranja ter likanja oblačil ter priprave vseh ostalih stvari zanju. Obenem me čaka tudi še kar nekaj nakupov predvsem spletnih in skupaj morava še izbrati voziček zanju.

Od 21. tedna naprej me spremljajo tudi zelo hude bolečine v hrbtenici in po celotnem telesu. Tako, da je nosečnost postala zelo naporna in dejansko zdaj že zelo slabo spim, saj imam večkrat mravljince v rokah, nogah in hrbtenici ter redne nočne obiske wc-ja.

Občasno imam tudi krče v nogah, kljub temu da redno jemljem magnezij. Tako, da dejansko trpim za bolečinami ne glede na to ali le ležim v postelji ali sedim na stolu.

Najraje bi kar celoten dan sedela v svojem avtu, saj sem tam počutim še najbolj udobno in tako mi dvojčka ne pritiskata na pljuča ali na mehur. Dvojčka sta v teh tednih postala tudi zelo živahna in obožujem njune gibe, zato jih redno spremljam in takrat pozabim na vse bolečine ter vse ostale težave.

Tudi z Glorio se veliko pogovarjava o prihodu dvojčkov, zato upam, da ju bo lepo sprejela. 🙂 Večkrat jima, da tudi poljubček na trebušček ali jima poje pesmico ter ju boža. Vsakomur pove tudi, da bomo imeli dva dojenčka, določila je tudi že njun spol ne veva še, če je pravilno napovedala spol/a.

V 22. tednu smo imeli tudi drugo nosečniško/družinsko fotografiranje na gradu Otočec. 😉

Kako si se počutila med 21. in 23. tednom nosečnosti? Si imela kakšne težave?

21. - 23. teden nosečnosti - Izberi modro

Preveri tudi, kako so potekali tedni nosečnosti od 19. do 20. tedna.

Mogoče ti bo všeč tudi ...