21. - 22. teden - dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

21. – 22. teden – Dojenčkov dnevnik

21. – 22. teden – Dojenčkov dnevnik

V 21. tednu sta postali vedno bolj glasni in z velikim veseljem sta se tudi pogovarjali z nami ali med seboj. Še posebej Lucija se vedno najrajši pogovarja zelo zgodaj zjutraj z igračami v postelji ali z menoj med dojenjem, počasi se je tudi Sofija začela veliko več pogovarjati.

Zelo uživata med pasenjem kravic, a le za kratek čas in takrat tudi lovita svojo najljubšo igračko sončka po postelji – trenutno najbolj zabavna igra. Pri dvojčkih je zagotovo najbolj pomembno, da se naučita deliti pozornost in to mi sprva ni ravno uspelo, saj sem morala čez celoten dan nositi obe naokrog v naročju, vendar sta se zdaj na srečo naučili, da moram pozornost deliti z vsemi tremi tako, da se znajo vse tri zamotiti tudi med seboj.

Pri Sofiji sva v 21. tednu morala začeti dodajati malce več adaptiranega mleka, saj je precej neučakana za hranjenje in občasno se zato ne želi dojiti. Na srečo vsaj Lucija neizmerno uživa med dojenjem in ona bi se najrajši dojila 24 ur na dan. V tem tednu sva tudi zamenjala Difrax dudke za večjo velikost (od 0 – 6 mesecev) prej sta namreč imeli dudki velikost (od – 2 – 2 meseca) in še te dudke sta komaj sprejeli.

Še vedno imamo težave z odhodom od doma, saj zelo uživata v vožnji, vendar sta zelo jezni, ko jima poskusim obleči kapici ter jopici in zato je odhod od doma zame največji napor, saj traja celo večnost, preden uredim obe oziroma vse tri. 🙁

V tednih po porodu so se mi pojavile tudi vedno hujše in močnejše bolečine v vratu ter hrbtenici in zato sem zdravnico prosila za fizioterapijo, vendar sem morala na datum počakati še nekaj mesecev. Tudi 21. tednu sva za mesečno obletnico odšla na večerjo v Kantino na postaji.

V zadnjih tednih sva se tudi načakala s čakanjem za prve zobe, saj sta obe imeli že vse simptome nekaj tednov prej in bili sta zelo razdraženi.

Kako sta pri vas potekala 21. in 22. teden? Kdaj so se vaši malčki začeli pogovarjati in pasti kravice? Kdaj ste zamenjali velikost dudk?

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.