2. pregled - dvojna sreča Izberi modro
Nosečnost | Porod Otroci | starši

2. pregled – Dvojna sreča

2. pregled – Dvojna sreča

Ko sem imela nepričakovano 2. pregled, sem ginekologinji povedala, da imam že en teden rjav izcedek kljub tabletam. In da sem zjutraj na papirju opazila svežo kri tako, da mi je takoj naredila ultrazvok, saj bi bila možnost splava.

Povedala sem ji tudi, da sem nekaj mesecev prej jemala tablete za ovulacijo in da sem zanosila po približno sedmih oziroma petih mesecih. In med pregledom mi je naprej pregledovala jajčnike ter vse ostalo in bila sem že popolnoma prestrašena, da ne bom več zagledala najinega malega srčka.

Nato sem končno zagledala, kako čudovito utripa srček in bila sem presrečna moje olajšanje je bilo preprosto neizmerno. Kasneje je sledil šok, saj se je za njim skrival še en srček in v tistem trenutku sem izvedela, da tokrat pričakujeva dvojčka.

Preprosto sem ostala brez besed in le poslušala sem ginekologinjo, ko je preverjala, koliko sta velika in ali jima normalno bije srce. Nato me je vprašala, ali sem vesela dvojčkov in seveda sem ji takoj rekla, da sem presrečna vendar, da sem obenem tudi zelo presenečena in prestrašena.

Povedala sem ji tudi, da bo Rajko še bolj presenečen, saj je imel že prej občutek, da bosta dva. Kasneje mi je povedala, da se nosečnost z dvojčki zgodi zelo pogosto sploh pri različnih hormonskih tabletah ali pri umetnih oploditvah. Sicer je možnosti za naravno zanositev z dvojčki le 2 %.

Ker sem bila popolnoma v šoku mi je natisnila še eno slikico za domov za spomin. Kasneje je še enkrat je preverila njune mere in jih zapisala v materinsko knjižico ter mi še enkrat pokazala oba in njuna srčka.

Takoj mi je predlagala tudi, naj vzamem bolniško sploh, ker sta dvojčka ter zaradi krvavega izcedka in mi rekla naj se izogibam vrtca zaradi bolezni.

Ker sem imela čez en teden že napisan datum za nov pregled pri svojem ginekologu je predlagala, da ga pustimo zaradi boljšega občutka. Napisala mi je tudi recept za Estima tablete proti krvavitvam.

Ko sem iz ambulante prišla do medicinske sestre z zdravnico, sem bila še vedno popolnoma bleda. In zdravnica je sestri povedala, da sem noseča z dvojčki zato mi je takoj čestitala jaz pa sem bila še vedno povsem brez besed.

Ko sem prišla iz ambulante sem bila še vedno v takšnem šoku, da sem komaj hodila. Bila sem obenem presrečna in popolnoma prestrašena.

Zanimivo je bilo predvsem to, da sem imela pred pregledom nekakšen čuden občutek – slutnjo, da bosta dvojčka, saj sem zunaj na parkirišču videla mamico z dvojčkoma. Nato sem še fotografirala cenik in preprosto sem se zagledala v ceno za nuhalno svetlino za dvojčke.

Še bolj zanimivo je bilo to, da sem na pregled odšla, ker me je bilo strah, da je nekaj narobe z najinim srčkom. Ven pa sem odšla z neprecenljivo novico, da je vse v redu in da pričakujeva celo dvojčka.

2. pregled - dvojna sreča Izberi modro družina

Nato sem prišla do avta in naprej sem poklicala Rajka in ga vprašala, ali je sam in ali ima čas, da mu nekaj povem, saj ni vedel niti, da sem tokrat odšla na pregled. Glede na to, da ga skoraj nikoli ne kličem v službo in da vedno, če ni nujno počakam, da pride domov, je takoj vedel, da se nekaj dogaja.

Ko sem mu povedala, da pričakujeva dvojčka je obnemel, saj je bil v popolnem šoku, čeprav je vsakič govoril, da sta zagotovo dva. Sploh, ker ima že veliko njegovih sodelavcev dvojčke in tudi najini sorodniki.

Nato sem mu še povedala, da je z njima vse v redu in da mu vse pojasnim, ko pride domov ter da mu takrat pokažem še njuno prvo sliko. Predvidevam, da naslednjih nekaj ur ni mogel niti delati normalno, kot tudi jaz nisem mogla.

Smešno je bilo tudi to, da me je po prvem pregledu Rajko takoj vprašal, ali sta dva in povedala sem mu, da je le en in da je zdrav, saj se je takrat drugi še skrival. Vendar je bil on že takrat prepričan, da bova zagotovo imela dvojčke.

Še bolj zanimivo je bilo, ko sem tudi sama pri prvem pregledu popolnoma obnemela, ko mi je ginekolog rekel ˝evo ga˝ in sem ga razumela ˝evo dva˝. Zato sem ga na prvem pregledu še večkrat vprašala, ali je res en in ali je vse v redu z njim.

Si tudi ti na 2. pregledu doživela šok ali morda že prej, da sta dvojčka? Kakšen je bil tvoj odziv?

Preveri še kako je potekala nuhalna svetlina v objavi, ki jo najdeš tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

4 Komentar

 1. pravi:

  Joj, sele zdaj vidim, da sta dva! Cestitam <3

  1. Klavdija pravi:

   Hvala! <3 <3 <3

 2. Anonimno pravi:

  Tudi jaz sem dobila dvojcke…vendar na zelo nenaveden nacin bi lahko rekli….se danes mi nohce ne verjame da se to lahko zgodi….zgodila sta se nenacrtovano…ze sama nosecnost sok….ta velika hcerka zbolela in sva bili v bolnici en mesec..slabost pripisovala stresu….no in po treh mesecih le ugotovim da se nekaj drugega ni vredu…test pozitiven….obisk ginekologa…pove dvojcka….nisem prisla k sebi do naslednjega pregled….ko mi rece oprostite..ampak zgleda je samo eden….na nek nacin sem si oddahnila…na drug nacin pa sem bila zelo zmedena….in jaz sem bila v bolniski se itak zarad hcerke…sem se odlocila da grem nzaj v sluzbo…saj sem imela skos neke cudne misli in prav rabila sem nekaj drugega…ceprav mi je ginekologinj rekla naj bom v bolniski….po enem mesecu grem spet na pregled in mi rece da tokrat pa vidi da sta dva in se opravicuje za napako zadnjic..ampak da se je ocitno drugi tako skril za prvega da ni dobro videla…saj nisem vedela vec kaj si naj sploh mislim…niti trebuh ni bil tako zelo velik pri sestih mesecih…tako da sem se pac vdala…ce bo eden super…ce bot pac dva..pa tud ok….bomo ze…tudi za spol mi je vsak drugace govoril…v glavnem vdala sem se in si mislila kakor bo pac bo…tudi v sluzbo sem hodila do konec sedmega mesec nosecnosti…rodila sem le 12 dni pred rokom…in do zadnjega sem bila prepricana d je res samo eden….zdaj pa imamo ze dve leti in pol nagajivega fanta in prisrcno puncko….

  1. Klavdija pravi:

   Jaz bi zagotovo verjela tvoji zgodbi. Ni pa bilo lepo od ginekologinje, da ni opravila bolj podrobnih pregledov in da te je zavajala z različnimi mnenji, da sta enkrat dva drugič ne. To povzroča le dodaten nepotreben stres za nosečnico. 🙁

   Sama se sicer v primerjavi z prvo nosečnostjo počutim precej slabo in imam veliko različnih težav tako, da si praktično ne predstavljam, da bi v tem času hodila v službo. In pri meni tokrat tudi trebuh raste precej hitro tako, da tega niti ne bi mogla več skrivati. 😉

Komentiranje je onemogočeno.