19.-20.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

19. – 20. teden nosečnosti

19. – 20. teden nosečnosti

Sploh ne morem verjeti, da je za menoj že polovica nosečnosti. Če mi verjamete ali ne do tega tedna praktično nisva kupila še ničesar za dvojčka iz različnih razlogov. Eden izmed njih je bil, da še vedno ne veva njunega spola/spolov.

Drug razlog je bil, da imava ogromno stvari shranjenih še od Glorie, veliko stvari mi je posodila tudi sestra. Nekaj stvari sem na srečo dobila tudi od sorodnikov, znancev in srčnih mamic. 😉

Obenem sva se preprosto odločila, da bova tokrat kupila le nujne stvari, ki jih ne bova prejela rabljenih od drugih. Predvsem naju v tem primeru čaka nakup zaporednega vozička 6v1, še ene otroške posteljice, stolčka za hranjenje, ki se pritrdi na stol …

Odločila sem se tudi, da bom tudi tokrat oblačila kupovala v nevtralnih barvah in da ne bom pretiravala z nakupi, saj tako uspešno skrivata svoj/a spol/spola. Tudi zase sem do zdaj naročila le dve čudoviti nosečniški majici na spletni strani Evitas.

Ker sem zdaj že v 5. mesecu nosečnosti, sem se odločila, da začnem z jemanjem folne kisline Jamieson Prenatal z DHK, ki je primerna že od 4. meseca dalje in vsebuje še DHK, ki je zelo pomembna za nosečnice in za plod. Tako zaužijete folno kislino in vse vitamine in dodatke v eni tableti.

19. - 20. teden nosečnosti - Jamieson

Pri folni kislini Jamieson Prenatal z DHK je odlično tudi to, da jo lahko jemljete vse do konca dojenja. Do 4. meseca nosečnosti sem jemala Jamieson Prenatal multivitamin tablete.

O pomembnosti jemanja folne kisline sem tudi že pisala v objavi, ki jo najdete tukaj.

19. - 20. teden nosečnosti - Jamieson

V zadnjih tednih sta dvojčka postala zelo živahna, saj njune premike čutim po celotnem trebuhu. Enkrat zgoraj, enkrat spodaj, enkrat ob strani le, da nimam pojma, kdaj se kateri od njiju premika. Seveda še posebej obožujeta čokolado in sta takrat najbolj aktivna. 🙂

Poleg tega njune gibe najbolj čutim, ko mirujem in komaj čakam, da jih bosta lahko čutila tudi Rajko in Gloria. 🙂 Z Glorio se tudi veliko pogovarjava o njunem prihodu tako, da že sama veliko govori o tem in že načrtuje, da se bodo skupaj igrali in kje bosta spala in jedla. Vsako noč pred spanjem jima da tudi dva poljubčka na trebušček.

V 19. tednu sem imela tudi grozno virozo tako, da sem celoten dan bruhala in le počivala. Zato sem spet shujšala in zdaj mi manjka še 2,8 kg do začetne teže, ki sem jo imela na prvem pregledu v nosečnosti.

Kljub vsemu trebušček tokrat raste nenormalno hitro, zato povsod dobim vprašanje, ali bom kmalu rodila, čeprav sem komaj na polovici nosečnosti. Občutek imam, da si nihče preprosto ne predstavlja, da pri dvojčkih trebušček raste še hitreje obenem, sta tudi že kar velika.

V 19. tednu smo tudi z Glorio ostale dva dni v bolnišnici, ker je imela vnetje trebušnih bezgavk tako, da sem bila popolnoma izmučena. Obenem sem zato zamudila tudi pregled pri ginekologu tako, da sem morala na nov pregled – morfologijo počakati še en teden.

Zaradi vseh naporov sem dva dni kasneje tudi sama pristala na urgenci zaradi groznih bolečin v hrbtenici in trebuhu. Sprva sem se ustrašila, da imam morda vnetje rebrne mrene, vendar sem po preiskavah dobila diagnozo, da sem se v zadnjih dneh preveč naprezala z dvigovanjem Glorie.

Kako si se počutila med 19. – 20. tednom nosečnosti? Ali še vedno jemlješ folno kislino – folate in omega-3?19.-20.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina

Preveri tudi, kako so potekali tedni od 16. do 18. tedna nosečnosti.

Mogoče ti bo všeč tudi ...