19. - 20. teden - dojenčkov dnevnik - izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

19. – 20. teden – Dojenčkov dnevnik

19. – 20. teden – Dojenčkov dnevnik 

V 19. tednu je Rajko imel dopust tako, da sem imela spet malce več pomoči tudi čez dan. V tem tednu sta obe imeli tudi poskok v rasti, saj je Sofija v enem tednu pridobila 1 kg, ker ni več bruhala in ker sva zanjo začela kupovati ter pripravljati mleko HiPP AR.

Ker je Rajko imel dopust, je lahko šel z menoj tudi na sistematski pregled in na drugo cepljenje dvojčic. Tudi tokrat je pediater potrdil, da se dobro razvijata le Sofija je v tem času zaradi bruhanja premalo pridobila težo in obe sta bili ta dan še cepljeni še za pnevmokok. Tudi tokrat sta po cepljenju še en teden slabo spali, drugače je bilo vse v redu, saj sem jima tudi takoj po cepljenju dala kamilične obkladke.

Pri 19. tednih smo imeli tudi družinsko fotografiranje v Tržiču, ki sem ga prejela za darilo za babyshower. V velikem paketu namreč je mini družinsko fotografinje in enourna masaža celega telesa, ki sem se je še posebej veselila, saj je bila moja prva v življenju.

Najprej smo imeli sproščeno družinsko fotografiranje s fotografoma Majo in Lukom (Ustvari spomin) na katerem smo vsi zelo uživali in skupaj smo ustvarili čudovite fotografije. Gloria je kot vedno zelo uživala in najrajši bi se z obema pogovarjala še cel dan. 🙂

19. - 20. teden - dojenčkov dnevnik - izberi modro družina
                                                                                                                            Foto : Ustvari spomin

Nato je sledila še težko pričakovana masaža po porodu, ki sem se je neizmerno veselila, saj sem imela po porodu še precej težav z bolečinami v hrbtenici, ker je bila tudi celotna nosečnost z dvojčicama zelo naporna. Rajko je medtem časom vse tri odpeljal na sprehod tako, da sem imela po treh mesecih prvič eno uro časa le zase.

Med masažo sem zelo uživala in imela sem občutek, kot da me masirajo tri roke naenkrat. Resnično sem se po dolgem času popolnoma sprostila tako, da takšno masažo zagotovo priporočam vsem nosečnicam in mamicam po porodu. Če bi bil Tržič bližje, bi zagotovo odšla na masažo k Marjeti (A&M studio dobrega počutja Tržič) vsaj enkrat na mesec. Všeč mi je bilo tudi, ker uporablja le naravna olja za masažo tako, da sem ob koncu masaže lahko brez težav dojila.

Po končani masaži sem bila še celoten dan popolnoma sproščena in spočita, zato sem razmišljala o tem, kdaj bi si spet vzela čas zase in za masažo. 😉

V času dopusta mi je Rajko končno montiral tudi nov pomivalni stroj, ki sem si ga kupila za darilo za rojstni dan. Že isti dan sem ga tudi preizkusila in lahko rečem, da je pomivalni stroj zagotovo med mojimi nakupi leta in da mi je žal, da ga nisem kupila že prej, saj mi ob treh otrocih prihrani ogromno časa. Zato sem tudi imela v tistem tednu spet vsaj malce več časa, da sem lahko pospravila še stanovanje in napisala kakšno novo objavo.

Življenje z dvojčicama je zagotovo pogosto zelo zabavno, sploh kadar se obe smejita na ves glas ali ko se med seboj prestrašita le s tem, da ena naglas kihne ali se po nesreči dotakne druge. Pogosto se med seboj tudi pogovarjata v nekem čudnem jeziku – menda imajo dvojčki svoj jezik, ki ga razumejo le sami hhh.

Z velikim veseljem tudi paseta kravice in delata prevale iz hrbta na trebuh in pri tem jima vedno pomaga tudi Gloria. Vendar potrpežljivost žal ni njuna vrlina, tako da, ko sta lačni želita mleko še isto sekundo, drugače je grozen jok in zverinsko dretje.

Obenem sta včasih tudi zelo nepotrpežljivi in zato bi se nosili po rokah celoten dan. Ker zdaj ne spita več v gnezdecih ju lahko najdeš vsepovsod po postelji še posebej Lucijo, ki spi vedno drugje kot tam, kjer jo za spanje položiš.

Kako sta pri vas potekala 19. in 20. teden? Si si kdaj privoščila masažo ali kakšno drugačno sprostitev po porodu? Ste se kdaj odpravili na družinsko fotografiranje?

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.