16.-18.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

16. – 18. teden nosečnosti

16. – 18. teden nosečnosti

V 16. tednu sem imela pregled pri ginekologu, saj je nosečnost z dvojčki vseeno tvegana in zato imam tokrat več pregledov. Obenem imam tudi sama boljši občutek, če dvojčka lahko vidim vsaj na dva do tri tedne.

Tokrat je bil pregled precej zabaven, saj mi je ginekolog že takoj ob začetku pregleda dejal, da je že precej ˝gužva˝ v trebuhu in da sta še vedno oba enako velika kar je odlično. Vprašal me je tudi, ali sva že izvedela za spol in odgovorila sem mu, da še ne.

Nato sva želela preveriti še spol dvojčkov, vendar sva se dogovorila, da rajši počakam do morfologije, saj spol pri obeh še ni jasno viden oziroma se še zelo skrivata. Poleg tega je za določitev spola še prekmalu, saj sta celoten pregled sta dvojčka seveda spet prespala.

Dogovorila sva se tudi, da preneham z jemanjem tablet Estima, saj krvavitev na srečo nimam več. Vseeno še naprej jemljem tablete Buscopan 3 x na dan proti krčem, saj imam nenormalne bolečine v kosteh in mišicah v zadnjih tednih. Zraven jemljem tudi magnezij, saj imam drugače vsako noč krče v nogah.

Ker bolezen ne počiva sem v 16. tednu prebolevala tudi grozen prehlad, čeprav so se temu vsi čudili, saj je bilo zunaj čudovito sončno vreme in zelo toplo. Jaz pa sem v tem tednu le počivala doma in pila HiPP Mama čaj za nosečnice z limono ter upala, da prehlad čim prej mine.

V 16. tednu sem ugotovila tudi, da so moji možgani začeli delovati malce čudno. Sploh, ker sem povsod dobila vprašanje, koliko časa sem že noseča in sem vsem trdila, da sem v tretjem mesecu, čeprav sem bila dejansko že konec četrtega meseca.

Preprosto je po mojih novih izračunih imel mesec pet tednov in sem bila torej po svojem izračunu noseča tri mesece in en teden. Verjetno, če tega ne bi povedala Rajku, bi zagotovo še naslednji mesec vsem trdila, da imam do poroda še pet mesecev.

V tem tednu so se začele tudi nenormalne bolečine v medenici, saj je ta nosečnost precej bolj naporna kot prva. Tudi na splošno sem bila izjemno utrujena in bi najraje le počivala celoten dan.

Ker sem ugotovila, da sta tudi dvojčka navdušena nad mehiško hrano sva se z Rajkom dogovorila, da si končno vzameva čas in da spet odidemo na odlično kosilo v Kantino na postaji. Sama sem si tudi tokrat naročila sticky fingers z nacho omako, Rajko pa se je odločil za sardelice, ki jih obožuje.

Za piko na i smo tokrat naročili in preizkusili še tri odlične hišne sladice, ki so bile božanske in nad njimi smo bili vsi trije navdušeni oziroma vseh nas pet. Zato še zdaj sanjam o odlični mehiški hrani in komaj čakam, da bomo spet imeli čas in bomo tja odšli na večerjo ali kosilo. 🙂16. - 18. teden nosečnosti - mehiška hrana

Kako si se počutila med 16. – 18. tednom nosečnosti? Si imela kakšne posebne želje po določeni hrani? So tudi tebi nagajali nosečniški možgani? 🙂

Preveri tudi, kako so potekali tedni od 13. do 15. tedna nosečnosti.16.-18.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...