13. - 15. teden nosečnosti
Nosečnost | Porod Otroci | starši

13. – 15. teden nosečnosti

13. – 15. teden nosečnosti

Ker zdaj nimam več slabosti in bruhanja, se trudim, da imam čim več dnevnih obrokov, saj sem do zdaj shujšala že za 5 kilogramov. In šele v 13. tednu mi je uspelo pridobiti nazaj 0,5 kg.

Čeprav se zelo trudim, da bi pojedla, čim več mi preprosto ne uspe, saj mi takoj postane slabo in občutek imam, kot da se mi je zmanjšal želodec. Morda nanj le dvojčka že tako pritiskata, da preprosto v zadnjih dneh še Gloria poje več kot jaz.

Poskusim jesti tudi raznoliko prehrano in se obenem trudim na dan spiti vsaj 2,5 litra tekočine. Zato so se počasi umirile tudi moje težave s prebavo. Tudi bolečine v kosteh in mišicah so se počasi umirile, saj mi je ginekolog zaradi dvojčkov in hudih bolečin predpisal tablete za krče.

Še vedno sem neizmerno utrujena še posebej, če moram nekje dolgo sedeti na primer na predavanjih za nosečnice. Zelo blagodejni zame so še vedno sprehodi, vseeno pa izogibam stopnicam in hoje na hrib, saj me to zelo utrudi.

V zadnjih dveh tednih se mi je tudi začel počasi poznati nosečniški trebušček. Zato skoraj povsod, kamor grem dobim vprašanje, kdaj pričakujemo dojenčka.13. - 15. teden nosečnosti

Zaradi policističnih jajčnikov mi je sicer ostalo, kar nekaj trebuha od prve nosečnosti. Poleg tega sem v zadnjih tednih veliko shujšala tako, da trebuh niti ni bil viden, zdaj ga niti ne morem več skriti.

V 14. tednu sem prvič začutila tudi njune prve gibe. Občutek je bil kot, da bi v trebuhu imela majhne mehurčke. Pri dvojčkih se menda prej začutijo prvi gibi, ki jih že zdaj obožujem in vsak dan komaj čakam nanje.

Tudi z Glorio se še vedno večkrat pogovarjamo o dvojčkih, vendar menim, da zdaj še ne dojame, da bomo dobili dva dojenčka. Sploh, ker je bila edinka in zanjo je dojenček le njen mali bratranec in nihče drug.

V 15. tednu sem pridobila še en kg vendar, da za zdaj še nisem na teži, ki sem jo imela ob začetku nosečnosti. Sem pa vesela, da tudi tokrat težo pridobivam počasi, čeprav imam občutek, ko pogledam trebuh, da vsak teden pridobim na teži vsaj 3 kg.

V tem času so se mi tudi po rokah pojavile pike različnih velikosti. Sprva sem se prestrašila, da sem alergična na hrano ali kaj drugega, vendar me je zdravnica pomirila in mi povedala, da če bi bila alergija, bi me pike tudi srbele.

Povedala mi je še, da so pike v nosečnosti normalen pojav in da se zgodijo zaradi hormonskih sprememb. Menda so zaradi dvojčkov še veliko bolj izrazite obenem bodo morda vidne še več mesecev po porodu. Za zdaj so na srečo izginile. 🙂

Kako je pri tebi potekal 13. do 15. teden nosečnosti? Si imela kakšne težave?

Preveri tudi, kako je potekala moja nosečnost od 16. – 18. tedna v objavi, ki jo najdeš tukaj.

13. - 15. teden nosečnosti

Mogoče ti bo všeč tudi ...