13.-14.-teden-dojenčkov-dnevnik-izberi-modro
Otroci | starši Vse za otroke

13. – 14. teden – Dojenčkov dnevnik

13. – 14. Teden dojenčkov dnevnik

V 13. tednu sem začela obema dnevno oblačiti rokavice, saj sta imeli vedno ledene roke in predvsem, ker so, jima nohti rasli zelo hitro tako, da sta me  med dojenjem obe z največjim veseljem praskali. Skoraj dnevno ali večkrat tedensko sem jima strigla nohte in tokrat sem se naučila striženja s škarjami. Sebi in Glorii jih namreč še vedno strižem le s ščipalcem.

Prvič sta noč prespali pri treh mesecih in od takrat naprej so bile vse naše noči večinoma prespane razen vsakič en teden po cepljenju smo bedeli. Vsakič se je ena ali druga vseeno zbudila le za nočno dojenje, drugače sem bila nadvse vesela spanja od 22 ure do 5 ure zjutraj. ?

V 13. tednu sta imeli tudi pregled in prvo osnovno cepljenje in na srečo ni bilo nobenih stranskih učinkov po cepljenju – tudi vse ostalo je bilo odlično. Pri 13. tednih sta tako tehtali Lucija 4500 g in Sofija 4100 g in dolgi sta bili 56 cm. Dobili smo tudi napotnici za razvojno ambulanto zaradi nedonošenosti in datum za novo cepljenje čez mesec dni.

Po cepljenju sta obe imeli še poskok v rasti tako, da sem obe komaj nahranila in že sta bili spet lačni. Osvojili sta tudi že prve besede predvsem med kriki in jokom – ˝ja˝, ˝ne˝ in ˝aua˝. Vsak dan znova sem se tudi kar topila ob njunih najlepših iskrenih nasmehih.

V 14. tednu sem zbolela za virozo in bila sem še bolj utrujena tako, da sem komaj skrbela za vse tri. Obenem me je bilo strah, da bom zato imela težave z dojenjem ali da se bosta nalezli bolezni od mene. Na srečo sem se v nekaj dneh pozdravila in dvojčici se od mene nista nalezli bolezni.

V tem tednu je tudi moja mami praznovala rojstni dan tako, da sem se potrudila in zanjo spekla torto in lahko si predstavljate, kako dolgo je to trajalo ob treh dekletih. 🙂 Recept zanjo najdete tukaj.

Kako sta pri vas potekala 13. in 14. teden? Ste imeli po cepljenju kakšne reakcije? So tudi vaši malčki imeli poskok v rasti? Kdaj so prvič prespali noč?

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.