11. - 12. teden - dojenčkov dnevnik - izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

11. – 12. teden – Dojenčkov dnevnik

11. – 12. teden – Dojenčkov dnevnik

V 11. tednu sem imela histeroskopijo in zaradi napačnih informacij sem bila dva dni lačna in posledično sem imela zato tudi veliko manj mleka. Poleg tega mi je bilo grozno, ker sem ju morala pustiti doma, ko sta bili stari komaj nekaj tednov in oditi na neumno ter popolnoma nepotrebno operacijo.

Pri Sofiji smo v tem tednu ugotovili tudi, da ima precej veliko popkovno kilo – popek in zato nam je patronažna sestra predlagala, da popkovno kilo poskusiva zmanjšati z različnimi metodami. Na srečo nama je to v naslednjih tednih tudi uspelo.

V 11. tednu sva prvič obe skopala s HiPP kopeljo za lahko noč in takrat sta prvič prespali noč. Še vedno ne vem, ali je to bilo povezano, ampak zdaj še z večjim veseljem vedno pri kopanju uporabljava HiPP kopel za lahko noč. 🙂

Sofija je pri 11. tednih imela tudi prvi prehlad tako, da sva imela precej težav s čiščenjem noska in bila je tudi precej razdražena v teh dneh. Čez nekaj dni nama je zbolela še Lucija in kasneje smo prehladu podlegli še mi trije. ?

Tokrat sta prvič prejeli tudi darila za Miklavža, ki jima je prinesel, kar sta takrat najbolj potrebovali mleko in plenice. Gloria se je seveda še bolj veselila svojih daril, ki jih je občasno delila tudi s sestricama.

V teh dveh tednih se dejansko ni zgodilo nič posebnega sem pa bila vseeno zelo vesela, da nam je vreme prizanašalo vse tedne in mesece in smo vsak dan lahko odšle na sprehod, saj ni bilo snega in ne dežja, vsaj v tistem času, ko smo šle po Glorio v vrtec, je bilo na srečo jasno.

V 11. tednu sem imela tudi prvi roditeljski sestanek v vrtcu za Glorio, kjer sem izvedela, da je Gloria precej čustveno občutljiva tudi zaradi rojstva dvojčic, čeprav tega doma skoraj nikoli ni pokazala ali nama povedala. Tako, da sva ji vsak dan posvetila še več časa, čeprav je to bilo ob še dveh majhnih punčkah zelo težko.

Kako sta pri vas potekala 11. in 12. teden? Kdaj so bili vaši malčki prvič bolni in kako ste jim pri tem pomagali? Kako so starejši otroci sprejeli nove družinske člane?

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...