10. - 12. teden nosečnosti - Izberi modro družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

10. – 12. teden nosečnosti

10. – 12. teden nosečnosti

Zadnji tedni so bili izjemno naporni v primerjavi s prvo nosečnostjo. Predvsem, ker skoraj nisem vedela, da sem noseča do zadnjega meseca, saj sem se počutila odlično.

Tokrat je bilo vse drugače, saj sem bila izjemno utrujena, bruhala sem večkrat dnevno tudi, če sem spila le kozarec vode. V prvi nosečnosti nisem bruhala niti enkrat. Zato sem si resnično želela, da bi se slabosti v tretjem mesecu končale.

Do 10. tedna sem tudi brez težav spala, saj sem bila vsak dan izčrpana. Zdaj imam veliko težav s spanjem, saj težko najdem pravi položaj za spanje, kljub temu da že uporabljam blazino za dojenje.

Tudi večkrat ponoči sem se zbujala ali mi je budilka zvonila ravno, ko sem končno zaspala. Včasih mi je naporno iti že do vrtca in nazaj. Še nakupovanje, ki ga obožujem sem imela za napor.

V tej nosečnosti imam tudi sama težave s prebavo, kot mnoge nosečnice, zato si pomagam z robčki, ki jih najdete tukaj. Večino dni bi najrajši prespala in čeprav sem presrečna nad nosečnostjo in sem večino časa odlične volje sem preprosto neizmerno zaspana.

Vseeno vsakič znova pridem še bolj nasmejana domov, ko dvojčka vidim na ultrazvoku, kako veselo se premikata. Vsakič tudi komaj čakam naslednji pregled.

Po spletu sem v tem času tudi malce raziskovala kaj vse morava kupiti za dvojčka. Z veseljem sem sprejela tudi vse podarjene stvari za Glorio ali za dvojčka, saj ne želiva pretiravati z nakupi.

Predvsem sem razmišljala o tem, da morava kupiti še eno posteljico, dva jogija plenice in zaporedni voziček za dvojčke. Narediti si moram tudi zalogo izdelkov zase – folne kisline Jamieson in magnezija.

Veliko stvari sem v zadnjih mesecih tudi sama podarila ali prodala, ker jih ne potrebujemo več ali ker smo jih morda uporabili le enkrat.

V 12. tednu smo imeli tudi prvo nosečniško fotografiranje z najboljšo fotografinjo – Wisible photography.

V njeni družbi vedno uživamo in smo popolnoma sproščeni na fotografiranju in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Na tej fotografiji bi morala sicer Gloria dati poljub na trebušček, vendar ga je rajši želela ugrizniti. 😉

10. - 12. teden nosečnosti - Izberi modro družina

Na začetku 12. tedna se je končno končalo tudi bruhanje. Še vedno mi je bilo večkrat slabo, vendar zdaj lahko vsaj kaj pojem. Prej sem le hujšala, ker sem vsak dan večkrat dnevno bruhala.

V času od 10. do 12. tedna se je moje zdravje zelo umirilo, sem pa vseeno shujšala za 5 kg, odkar sem izvedela, da sem noseča. Zato se zdaj trudim, da začnem pridobivati težo.

S prijateljico sem se v tem tednu udeležila tudi predavanja v trgovini Baby center – Hura postala bova starša.

Ob koncu tedna sem se udeležila še odličnega predavanja v Minicity-u – Prehrana prvih 1000 dni. Na katerem sem izvedela ogromno koristnih informacij, več o tem si lahko preberete tukaj.

Kako je potekala tvoja nosečnost od 10. do 12. tedna nosečnosti? Si imela kakšne težave?

Preveri tudi, kako je potekala moja nosečnost od 13. – 15. tedna nosečnosti v objavi, ki jo najdeš tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...