1. Nosečnost - pregledi Izberi modro
Nosečnost | Porod Otroci | starši

1. Nosečnost – pregledi

1. Nosečnost – pregledi

Iz prve nosečnosti se spomnim le prvega pregleda, ki sem ga opisala že tukaj. Spominjam se tudi nuhalne svetline, ko je prvič tudi Rajko lahko videl Glorio in slišal njen srček.

Takrat je bil tudi popolnoma šokiran, ko je ginekologinja želela zbuditi Glorio z ultrazvokom, ker je cel pregled prespala. In čeprav je ni popolnoma nič bolelo niti mene je bil popolnoma šokiran, da Glorio morda to boli.

Obenem se je tudi celoten pregled skrivala tako, da sva njen spol izvedela šele na morfologiji. In čeprav sem imela celotno nosečnost občutek, da je punčka do poroda, nisem bila prepričana o tem, da se bo zagotovo res uresničena moja želja.

Ostali pregledi so potekali brez težav in so bili popolnoma standardni (beleženje teže, krvnega tlaka, laboratorij, vaginalni pregled in UZ).

Le zaradi stresa v službi, ko sem še delala v kontaktnem centru, mi je ginekologinja predlagala, naj prosim za drugo delovno mesto do porodniškega dopusta. In to sem tudi storila tako, da sem brez težav delala vse do začetka 9. meseca nosečnosti.

Najhujši pregled v 1. nosečnosti mi je bil glukozni test s sladkorjem, saj mi je bilo na pregledu neizmerno slabo. Obenem sem komaj čakala v čakalnici tri ure na celoten test in morala sem biti tešča.

Resnično test, na katerega imam le slabe spomine. Želim si, da bi tokrat ta test lažje opravila in predvsem si želim, da mi ne bi bilo tako zelo slabo.

Spomnim se tudi njenih prvih brc in tudi tega, da me je vedno z veseljem brcala, ko sem poslušala glasbo. Tudi zdaj še vedno neizmerno uživa v glasbi in zelo rada pleše.

Nisem pozabila tudi, da so bile njene brce v zadnjih dveh mesecih tako zelo močne, da si lahko po celotnem trebuhu videl njene odtise nogic in rokic ter vse njene premike.

Bila je res živahen otrok že v maternici in jaz sem neizmerno uživala v njenih brcah in njenem premikanju. Takšno nosečnost bi brez težav imela tudi dve leti skupaj in ne le devet mesecev, saj sem uživala v vsakem trenutku.

Prvič sva tudi novico o moji nosečnosti povedala najprej le najinim staršem nato še moji sestri in bratu od Rajka. Kasneje sem novičko sporočila še svojim prijateljicam. Rajko se je medtem že marsikje zagovoril od navdušenja.

Vendar se je povsod drugje novička o moji nosečnosti razvedela od popolnoma x ljudi, kot je to standard pri nekaterih, ki se vtikajo v vse kar se jih ne tiče.

Tokrat sva novičko za drugo nosečnost in o dvojčkih sporočila na malce drugačen način – kako izveš tukaj.

Se spominjaš vseh pregledov iz 1. nosečnosti? Kateri ti je najbolj ostal v spominu?

1. Nosečnost - pregledi - Izberi modro družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...